EasyCookieInfo

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 16:54

Αγώνας Λίγκας Αλεξιπτώτου Πλαγιάς Κατηγορία Αποστάσεων ΑGRINION XC OPEN 2019. Βλαχέρνα 4-6 Οκτωβρίου 2019

Αγώνας Λίγκας Αλεξιπτώτου Πλαγιάς Κατηγορία Αποστάσεων ΑGRINION XC OPEN 2019

Βλαχέρνα 4-6 Οκτωβρίου 2019

FAI cat 2

Επίσημες εναλλακτικές ημερομηνίες για τον αγώνα: 10-13 Οκτωβρίου 2019

 

ΕΝΗMΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΓΩΝΑ

 

Η Αερολέσχη Αγρινίου, κατόπιν ανάθεσης από την ΕΛ.Α.Ο. διοργανώνει πανελλήνιο αγώνα αποστάσεων (Λίγκα) 3ήμερης διάρκειας στο Αγρίνιο-Βλαχέρνα 4-6/10/2019 ή εναλλακτικά 10- 13/10/2019 και προσκαλεί όλα τα σωματεία να λάβουν μέρος σε αυτόν. Ο αγώνας προσμετρά στην αξιολόγηση των σωματείων και αποτελεί μερικό κριτήριο για την συγκρότηση της Εθνικής Ομάδος που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας το έτος 2020 σε αντίστοιχες υποχρεώσεις.

Τα σωματεία που επιθυμούν να λάβουν μέρος με αθλητές τους, στους εν λόγω αγώνες, καλούνται να στείλουν συμπληρωμένο το σχετικό έντυπο στον διοργανωτή το αργότερο έως την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019. Όσες συμμετοχές σταλούν πέραν της ημερομηνίας αυτής θα είναι στην ευχέρεια των οργανωτών να τις κάνουν αποδεκτές.

Ακολουθούν αναλυτικά οι πληροφορίες του αγώνα:

1. Εκδήλωση

Αγώνας ΛΙΓΚΑΣ στην Κατηγορία Αγώνων Αποστάσεων (Α’ Κατηγορία), FAI cat2 Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των αθλητών που είναι δυνατόν να δηλώσει το κάθε Σωματείο, ωστόσο υπάρχει περιορισμένος αριθμός αθλητών που θα γίνουν δεκτοί στον αγώνα με μέγιστο τους 80

2. Οργανωτής: Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία Επίβλεψη: Επιτροπή Αλεξιπτώτου Πλαγιάς Εκτέλεση: Αερολέσχη Αγρινίου

Διοργανωτική Ομάδα:

 • Διευθυντής αγώνα: Σαβελώνας Παναγιώτης
 • Παρατηρητής αγώνα: Κλειδαράς Ηλίας
 • Υπεύθυνος Ασφάλειας: Γρίβας Κωνσταντίνος
 • Υπεύθυνος Μετεωρολογικής ενημέρωσης ( METEO briefing ): Ιωακείμ Σκόνδρας
 • Βαθμολόγηση: Πελέκη Ελένη
 • Υπεύθυνος Περισυλλογής: θα οριστεί

3. Κέντρο των αγώνων

Παλαιό Πολιτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου - Γραφεία Αερολέσχης Αγρινίου

4. Γραμματεία

Παλαιό Πολιτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου - Γραφεία Αερολέσχης Αγρινίου

5. Τόπος διεξαγωγής

Αγρίνιο (Βλαχέρνα) Αιτ/νίας

6. Απογείωση/Απογειώσεις του αγώνα

Απογείωση Παναγίας Βλαχέρνας.

7. Είδος Αγώνος

- Πανελλήνιος Περιφερειακός Αγώνας Λίγκας Αποστάσεων Αλεξίπτωτου Πλαγιάς (Α΄ Κατηγορία) 2019 F.A.I. OPEN Cat 2,

8. Κανονισμοί

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τον τρέχοντα Κανονισμό Αγώνων που είναι δημοσιευμένος στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Αλεξιπτώτου Πλαγιάς http://eap.elao.gr/images/stories/docs/kan-agonon.pdf και σε συνδυασμό με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις:

 • του General Section του FAI Sporting Code
 • του Section 7A του FAI Sporting Code.
 • τον κανονισμό του CIVL για τα Competition Class (CCC) αλεξίπτωτα.
 • τον CIVL GAP κανονισμό βαθμολόγησης της FAI/ CIVL

9.  Αθλητές

Κάθε αθλητής πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στο αθλητικό μητρώο της Ε.Λ.Α.Ο. και να φέρει μαζί του το Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας που εκδίδει η ΕΛΑΟ. Επίσης να είναι κάτοχος τρέχουσας για το έτος FAI SPORTING LICENCE.

10. Προϋποθέσεις Συμμετοχής

α) κάθε αθλητής να είναι Χειριστής επιπέδου Π-ΙΡΡΙ 4. ή ΠΠ ΙΡΡΙ5. Ο Διευθυντής Αγώνων διατηρεί απολύτως το δικαίωμα απόρριψης της συμμετοχής οποιουδήποτε πιλότου κρίνει πως το επίπεδό του δεν είναι αντίστοιχο με τις απαιτήσεις του αγώνα.

β) Όριο συμμετοχών κατ’ ελάχιστο 25 (εικοσιπέντε) εγγεγραμμένοι πιλότοι και παρόντες στην απογείωση.

γ) Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να εγγραφούν στον αγώνα μέσω της ιστοσελίδας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.livetrack24.com/events/AGRINIONXCOPEN2019/el

δ) Όλοι οι συμμετέχοντες θα συμπληρώσουν και υπογράψουν στην γραμματεία του αγώνα τα επίσημα έντυπα συμμετοχής τους Αίτηση και Έντυπο Απαλλαγής Ευθυνών

ε) Κάθε αθλητής πρέπει να φέρει στην γραμματεία του αγώνα την ΥΔ Ν105 για συμμετοχή σε αγώνες με γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ. Την ΥΔ θα την βρείτε εδώ

11. Εξοπλισμός :

Στον αγώνα οι συμμετέχοντες αθλητές μπορούν να πετάξουν μόνο με πιστοποιημένες πτέρυγες EN: A, B, C, D, DHV: 1, 1-2, 2, 2-3, και CCC. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να διαθέτει ασύρματο επικοινωνίας. Ακόμα GPS(με καλώδιο), συμβατό με το πρόγραμμα βαθμολόγησης στο οποίο θα

«φορτώσει» τους πυλώνες του αγώνα και να γνωρίζει άριστα την λειτουργία τους.

12.  Έπαθλα

Θα απονεμηθούν κύπελλα:

 • στους τρείς πρώτους νικητές της αγωνιστικής συνάντησης- OVERALL,
 • στους 3 πρώτους Κατηγορίας, ΕΝ Α και ΕΝ Β
 • στους 3 πρώτους Κατηγορίας ΕΝ C
 • ΓΥΝΑΙΚΩΝ Οι γυναίκες θα πρέπει να αποτελούν το 15% των συνολικών συμμετοχών ώστε να βραβευτούν οι τρεις πρώτες. Σε περίπτωση μικρότερου ποσοστού θα βραβευτεί μόνο η πρώτη γυναίκα με το ελάχιστο τρεις συμμετέχουσες.

13.  Υποβολή Ενστάσεων

Ένσταση μπορεί να υποβληθεί με την διαδικασία που ορίζεται από τον τρέχοντα Κανονισμό Αγώνων. Η ένσταση για να συζητηθεί από την Ελλανόδικο Επιτροπή πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από το χρηματικό παράβολο που ορίζεται στο τρέχοντα κανονισμό αγώνων. Σε περίπτωση που η ένσταση γίνει δεκτή το ποσό θα επιστραφεί στον αθλητή.

14.  Δικαίωμα Συμμετοχής

Το δικαίωμα συμμετοχής θα καλυφθεί από τους αθλητές Κόστος πληρωμής: Μέχρι 13 Σεπτεμβρίου 60 €. Μετά την 13η Σεπτεμβρίου η κάθε συμμετοχή θα έχει μια οικονομική επιβάρυνση 20 €, δηλαδή θα κοστίζει 80 €.

Τρόπος πληρωμής: Τραπεζική μεταφορά στον ακόλουθο λογαριασμό:

IBAN: GR46 0140 2200 2200 0210 1264 764 BIC: CRBAGRAAXXX

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 220002101264764 ΤΡΑΠΕΖΑ: ALPHA BANK

ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Μετά την πληρωμή της συνδρομής παρακαλούμε αποστείλετε email αναφέροντας την ημερομηνία πληρωμής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (cc: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.). Σε κάθε περίπτωση φυλάξτε την απόδειξη κατάθεσης η οποία μπορεί να χρειαστεί κατά την εγγραφή σας.

Όλα τα έξοδα εμβάσματος πρέπει να επιβαρύνουν αποκλειστικά τον κάθε εντολέα. Καλύπτονται:

 • Γραμματειακά - scoring,
 • Μπλουζάκι του αγώνα,
 • Καθημερινό κολατσιό,
 • Μεταφορές στην Απογείωση
 • Περισυλλογές,
 • Έπαθλα

15. Πιλότοι –Επισκέπτες και συνοδοί

Οι free flyers θα έχουν όλες τις παροχές των αγωνιζομένων. Εάν επιθυμούν μπορούν να έχουν και βαθμολόγηση. Το δικαίωμα συμμετοχής τους ανά ημέρα είναι 20€.

16.  Πολιτική ακύρωσης και επιστροφών:

17. Συμμετοχή αλλοδαπών αθλητών

Ως F.A.I. OPEN Cat. 2 event δικαίωμα συμμετοχής έχουν και αλλοδαποί αθλητές. Είναι δυνατόν επίσης να λάβουν μέρος αθλητές από την Κυπριακή Αεραθλητική Ομοσπονδία στα πλαίσια της διακρατικής αθλητικής συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών.

18.  Βαθμολόγηση

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Αποστάσεων η βαθμολόγηση θα γίνει μόνο με την χρήση του GPS.

Η Επιτροπή Αλεξιπτώτου Πλαγιάς έχει ορίσει ως GPS πρόγραμμα το FSComp έκδοση FS 2018 R1.3 και GAP έκδοση 2018 ή νεότερες ,αν έχουν αναθεωρηθεί από την FAI.

Είναι αποκλειστική ευθύνη του διαγωνιζομένου να ενημερωθεί για την καταλληλότητα του GPS του.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν συσκευή/πρόγραμμα για την ζωντανή καταγραφή της πορείας τους στο www.livetrack24.com. (δείτε και παρακάτω άρθρο 23) Σε περίπτωση προβλήματος αυτόματης λήψης του αρχείου πτήσης στα προσωρινά αποτελέσματα του ημερήσιου τασκ οι αγωνιζόμενοι θα μπορούν

να ανεβάσουν το αρχείο της πορείας τους, δίπλα στο όνομα τους στην σελίδα του ημερήσιου τασκ, το συντομότερο μετά την προσγείωση τους. Για κάθε περίπτωση  λάθους  θα  πρέπει  να  διατηρούν  ένα  ακόμα αρχείο σε όργανο πλοήγησης (GPS) και να προσκομισθεί σε περίπτωση που τους ζητηθεί από τον διοργανωτή.

19. Ελλανόδικος Επιτροπή

Η Ελλανόδικος Επιτροπή που έχει οριστεί για τον αγώνα είναι:

 1. Ραπάνου Γιώτα- ΛΕΑΛΠΠΑ
 2. Σαμψώνας Κώστας-ΑΕΡ ΑΡΓΙΝΙΟΥ
 3. Τσουγκράνης Ιωάννης- ΑΕΡ ΑΡΓΙΝΙΟΥ

Σε περίπτωση αλλαγής της παραπάνω σύνθεσης της Ελλανοδίκου Επιτροπής, η νέα θα

ανακοινωθεί στην Γενική Ενημέρωση (General Briefing) των αθλητών πριν την έναρξη του αγώνα.

20. Ασφάλιση

α) Όλοι οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στους αγώνες πρέπει να είναι ασφαλισμένοι για αστική ευθύνη έναντι τρίτων είτε μέσω του σωματείου τους με το ομαδικό ασφαλιστήριο της ΕΛΑΟ με την Interlife, είτε ατομικά στην ασφαλιστική εταιρία που επιθυμούν. Σε κάθε περίπτωση κάθε αγωνιζόμενους θα πρέπει να έχει ασφάλεια αστικής ευθύνης και κατά την τελική εγγραφή του θα καταθέσει αποδεικτικό έγγραφο της ασφάλισης. Παρακαλούμε για την έγκαιρη οργάνωση των αθλητών καθώς δεν θα υπάρχει δυνατότητα ασφάλισης από τους διοργανωτές των αγώνων Περισσότερη ενημέρωση στο sait της ΕΑΠ http://eap.elao.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=350:2018-05-24-18-31-41 και στο σωματείο σας.

β) Όλοι οι συμμετέχοντες σε αγώνες πρέπει να έχουν ασφαλιστική κάλυψη για ατυχήματα σε αναγνωρισμένο ασφαλιστικό φορέα, δημόσιο (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ κτλ) ή ιδιωτικό, την οποία και θα δηλώσουν στην αίτηση τελικής εγγραφή τους.

21. Διακοπή αγώνα

Ένα τασκ Race to Goal που διακόπτεται θεωρείται έγκυρο και βαθμολογείται μόνο εάν έχουν παρέλθει τουλάχιστον 60 λεπτά πτήσης (60 min) από την ώρα εκκίνησης (air start). Σε περίπτωση που κανένας αγωνιζόμενος δεν έχει τερματίσει μέχρι την ώρα της διακοπής τότε ο χρόνος της διακοπής μεταφέρεται 5 λεπτά νωρίτερα από την ώρα που ανακοινώθηκε. Πρακτικά για να είναι έγκυρο το τασκ πρέπει να έχουν περάσει 65 λεπτά από το air start (60΄η πτήση και 5΄ η μεταφορά του χρόνου διακοπής) Εάν έστω και ένας αγωνιζόμενος έχει τερματίσει μέχρι την ώρα της διακοπής τότε ο χρόνος της διακοπής ισχύει όπως δόθηκε.

22.  Ομάδες

23. Live tracking

Για την παρακολούθηση της ασφάλειας όλων των πιλότων στον αγώνα, την σωστή οργάνωση της περισυλλογής όσων πετάξουν αλλά και την γρήγορη συλλογή των αποτελεσμάτων του τασκ για την έκδοση των αποτελεσμάτων είναι υποχρεωτικό κάθε πιλότος να διαθέτει συσκευή livetracking ή πρόγραμμα livetracking για android. Κάντε εγγραφή στο LINETRACK 24 , κατεβάστε την εφαρμογή TTLiveTrack24 στο κινητό σας και ρυθμίστε.

24. Επιτροπή ΤΑΣΚ –Task Committee

Η Επιτροπή Τασκ περιλαμβάνει εκτός από τον ΔΑ και τον Τεχνικό Παρατηρητή της ΕΑΠ/ΕΛΑΟ και τρείς (3) πιλότους –συμμετέχοντες στον αγώνα οι οποίοι εκλέγονται, είτε με μυστική είτε με φανερή ψηφοφορία από όλους τους πιλότους παρόντες στον αγώνα πριν την έναρξή του και ανακοινώνονται στην πρώτη Γενική Ενημέρωση (General Briefing)

25. Επιτροπή Ασφαλείας- Safety Committee

Η Επιτροπή Ασφάλειας του αγώνα αποτελείται από τρεις (3) συμμετέχοντες πιλότους οι οποίοι εκλέγονται είτε με φανερή είτε με μυστική ψηφοφορία και ανακοινώνετε στην πρώτη Γενική Ενημέρωση (General Briefing )

26. Διαμονή

Χώρος για κάμπινγκ:

Δωρεάν camping στον προαύλιο χώρο της Αερολέσχης Αγρινίου Παλαιό Πολιτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου - WC, WIFI και ντους με ζεστό νερό διατίθεται.

Imperial Hotel (http://www.agrinioimperial.gr/gr/ ) Δίκλινο με πρωινό 45 €

Τρίκλινο με πρωινό 55 €

Alexander Hotel (http://www.alexanderhotel.gr/el/) Δίκλινο με πρωινό 45 €

Τρίκλινο με πρωινό 55 €

27. Πως θα έρθετε:

Επιλέξτε σημείο αναχώρησης και δείτε το δρόμο στο χάρτη της περιοχής.

28. Πρόγραμμα Αγώνα


ΠΕΜΠΤΗ 03/10/2019

12:00 Ελεύθερη προπόνηση

17:00 - 19:30 Εγγραφές


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04/10/2019 - 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

8:00 - 10:00 Εγγραφές

09:00 Γενική ενημέρωση των αθλητών στην γραμματεία του αγώνα - General Briefing 10:00 Αναχώρηση προς απογείωση

11:00 Task Briefing - Ενημέρωση αγώνα στην απογείωση 12:00 Έναρξη αγώνα

18:00 Λήξη αγώνα

18:30 - 20:00 Συλλογή στοιχείων πτήσης


ΣΑΒΒΑΤΟ 05/10/2019 - 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

10:00 Αναχώρηση προς απογείωση

11:00 Task Briefing - Ενημέρωση αγώνα στην απογείωση

12:00 Έναρξη αγώνα

18:00 Λήξη αγώνα

18:30 - 20:00 Συλλογή στοιχείων πτήσης


ΚΥΡΙΑΚΗ 06/10/2019 - 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

10:00 Αναχώρηση προς απογείωση

11:00 Task Briefing - Ενημέρωση αγώνα στην απογείωση 12:00 Έναρξη αγώνα

18:00 Λήξη αγώνα

18:30 - 20:00 Συλλογή στοιχείων πτήσης 20:00 Αποτελέσματα - Απονομές

Το πρόγραμμα του αγώνα δύναται να τροποποιηθεί, σε περίπτωση ανάγκης, με ευθύνη του διευθυντή αγώνα.

29. Επικοινωνία

Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε

ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ * AGRINION AEROCLUB

Μέλος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛ.Α.Ο.) Α.Μ. Γ.Γ.Α. ΟΤ12 Πολιτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου - Τ.Θ. 117 - Αγρίνιο 301 00

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστοσελίδα: http://www.alag.gr

Ιωακείμ Σκόνδρας: 6973778973 (email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΜΟΥ ΠΛΑΓΙΑΣ

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

mailto: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Επισυνάπτεται φόρμα για δηλώσεις συμμετοχής από τα σωματεία

 Προσοχή τα σωματεία που αποστέλλουν τους αθλητές τους σε αγώνες πρέπει

 να είναι ταμιακώς ενήμερα στην ΕΛΑΟ

 

Ιστοσελίδα αγώνα

Διαβάστηκε 41219 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 17:13

Διαβάστε ακόμη

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση

Παλαιό Πολιτικό Αεροδρόμιο
301 00 Αγρίνιο
Τ.Θ. 117

Email: alag.gr [at] gmail.com

Τηλέφωνο: 26410-28724