EasyCookieInfo

Ανοιχτή πρόσκληση απευθύνει η Αερολέσχη Μεσολογγίου στο κοινό για να παρακολουθήσει τους Αγώνες Τηλεκατευθυνόμενων Αεροπλάνων που θα διεξαχθούν στο αεροδρόμιο Μεσολογγίου την προσεχή Κυριακή 7/4.

Αναλυτικά η πρόσκληση:

“Με ιδιαίτερη χαρά η Αερολέσχη σας γνωρίζει ότι την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 και από ώρα 09:30 στο Αεροδρόμιο Μεσολογγίου θα γίνουν Αεραθλητικοί Αγώνες Τηλεκατευθυνόμενων Αεροπλάνων.

Ο αγώνας αυτός είναι ο πρώτος που γίνεται , από τους έξη που είναι προγραμματισμένοι από την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (ΕΛ.Α.Ο) να γίνουν, για το τρέχον έτος στο Αεροδρόμιο Μεσολογγίου , ενισχύοντας έτσι τον αθλητοτουρισμό στην Πόλη μας.

Κατόπιν των παραπάνω προσκαλούνται οι φίλοι και τα μέλη της Αερολέσχης να προσέλθουν στο Αεροδρόμιο για να απολαύσουν την αεραθλητική προσπάθεια των διαγωνιζομένων.

Ιδιαίτερη πρόσκληση απευθύνουμε στα παιδιά, τους μικρού μας αεροπορικούς φίλους , να παρακαλέσουν τους γονείς τους να τα συνοδεύσουν στο φιλόξενο χώρο του Αεροδρομίου και να δουν από κοντά την τεχνολογία και χρήση των τηλεκατευθυνόμενων αεροπλάνων , ενισχύοντας έτσι την γνώση τους στον τομέα της αεροπορικής δραστηριότητας.”

messolonghinews.gr

Η Αερολέσχη Αγρινίου με μεγάλη προσέλευση μελών και φίλων της αεροπορικής ιδέας, πραγματοποίησε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 την προγραμματισμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στον χώρο του Παλαιού Πολιτικού Αεροδρομίου Αγρινίου.

image 03

Ο καιρός δεν ευνόησε την πτήση αεροσκαφών και λοιπών πτητικών συσκευών στο χώρο, ωστόσο πολλοί φίλοι και μέλη της λέσχης παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Απο την Δημοτική αρχή Αγρινίου παρευρέθησαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αγρινίου κος Ζώης Κων/νος και οι αντιδήμαρχοι: Μαρνέζος Παναγιώτης, Φαρμάκης Γιάννης και Σκαρτσάρης Ανδρέας.

Απο τους βουλευτές του Νομού παρευρέθηκε ο κος Θανάσης Παπαθανάσης

Ο Πρόεδρος της Αερολέσχης κος Γρίβας Κων/νος ανέφερε τα πεπραγμένα και τους στόχους του σωματείου. Τον λόγο πήρε επίσης ο κος Θανάσης Παπαθανάσης ο οποίος για πρώτη φορά βρέθηκε στον χώρο και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το σωματείο, δηλώνοντας οτι θα είναι δίπλα σε οτιδήποτε χρειαστεί για την επίτευξη των στόχων της Αερολέσχης.

Αντίστοιχες τοποθετήσεις έκαναν και οι παρευρεθέντες απο τον Δήμο Αγρινίου δηλώνοντας οτι θα συνδράμουν σε οτι μπορεί να ωφελήσει τον σύλλογο. 

Μέχρι το πέρας της εκδήλωσης δεν βρέθηκε το φλουρί, το οποίο όποιος το βρεί κερδίζει μια πτήση εθισμού.

image 07

image 08

image 11

image 12

image 15

image 17

image 18

image 23

image 24

image 25

image 27

image 28

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Λόγω μη επιτεύξεως απαρτίας στην 1η πρόσκληση της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου 2024

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αερολέσχης Αγρινίου

Σ υ γ κ α λ ε ί 

σε Επαναληπτική Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το καταστατικό, όλα τα τακτικά μέλη της Αερολέσχης Αγρινίου

στα γραφεία της λέσχης (Παλαιό Πολιτικό Αεροδρόμιο) στο Αγρίνιο, στις 28 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:00

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Εκθεση πεπραγμένων 2023.
2. Εκθεση οικονομικού απολογισμού 2023.
3. Εκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.
4. Απαλλαγή Δ.Σ. απο κάθε Διοικητική και Διαχειριστική ευθύνη.
5. Eγκριση τoυ πρoγράμματoς δράσης και πρoϋπoλoγισμoύ του 2023.
 
Μετά το τέλος της συνέλευσης θα ακολουθήσει συζήτηση
με παρατηρήσεις και προτάσεις για βελτίωση της πορείας της Αερολέσχης Αγρινίου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                    Ο Γεν.Γραμματέας

Κων/νος Γρίβας                   Κων/νος Μακρής

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Αερολέσχη Αγρινίου προσκαλεί τα μελη της και τους φίλους του αεραθλητισμού
στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της
την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ.
στο Πολιτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου.
 
Αν οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες θα επακολουθήσουν
πτήσεις Αεροπλάνων, Μοτοαιωροπτέρων, Paramotor και Αερομοντέλων.
 
Μια πτήση εθισμού περιμένει αυτόν/αυτήν που θα βρει το φλουρί.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αερολέσχης Αγρινίου

Σ υ γ κ α λ ε ί

σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το καταστατικό, όλα τα τακτικά μέλη της Αερολέσχης Αγρινίου στα γραφεία της λέσχης (Παλαιό Πολιτικό Αεροδρόμιο) στο Αγρίνιο, στις 26 Απριλίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:00 λόγω μη επιτεύξεως απαρτίας στην προγραμματισθείσα την 16 Απριλίου.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Έκθεση πεπραγμένων 2022.
2. Έκθεση οικονομικού απολογισμού 2021-2022.
3. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.
4. Απαλλαγή Δ.Σ. από κάθε Διοικητική και Διαχειριστική ευθύνη.
5. Έγκριση τoυ πρoγράμματoς δράσης και πρoϋπoλoγισμoύ του 2022.
6. Εκλογή για την ανάδειξη 5μελούς Δ.Σ. και 2μελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής.
 

Η Γενική Συνέλευση θα βρίσκεται σε απαρτία εφόσον τα παριστάμενα και έχουν το δικαίωμα ψήφου μέλη της είναι περισσότερα απο το 1/2 των ταμειακά ενήμερων μελών

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν.Γραμματέας

Κων/νος Γρίβας                            Κων/νος Μακρής

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αερολέσχης Αγρινίου

Σ υ γ κ α λ ε ί

σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το καταστατικό, όλα τα τακτικά μέλη της Αερολέσχης Αγρινίου στα γραφεία της λέσχης (Παλαιό Πολιτικό Αεροδρόμιο) στο Αγρίνιο, στις 19 Απριλίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:00

Σε περίπτωση μη επιτεύξεως απαρτίας η συνέλευση θα επαναληφθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 στον ίδιο χώρο και ώρα έναρξης 17:00

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Έκθεση πεπραγμένων 2022.
2. Έκθεση οικονομικού απολογισμού 2021-2022.
3. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.
4. Απαλλαγή Δ.Σ. από κάθε Διοικητική και Διαχειριστική ευθύνη.
5. Έγκριση τoυ πρoγράμματoς δράσης και πρoϋπoλoγισμoύ του 2022.
6. Εκλογή για την ανάδειξη 5μελούς Δ.Σ. και 2μελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής.
 

Η Γενική Συνέλευση θα βρίσκεται σε απαρτία εφόσον τα παριστάμενα και έχουν το δικαίωμα ψήφου μέλη της είναι περισσότερα απο το 1/2 των ταμειακά ενήμερων μελών

Παρατηρήσεις

  • Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν τα τακτικά μέλη που είναι ταμειακώς εντάξει για το τρέχων έτος.
  • Κατάθεση υποψηφιοτήτων γίνεται μέχρι και την 16η Απριλίου 2023 και ώρα 5 μ.μ. στα γραφεία της Αερολέσχης, στο Πολιτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου.
  • Πληροφορίες στον Πρόεδρο κ. Κων/νο Γρίβα 6976333638  ή Γεν. Γραμματέα Κων/νο Μακρή 6948831066

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν.Γραμματέας

Κων/νος Γρίβας                            Κων/νος Μακρής

Η Αερολέσχη Αγρινίου με μεγάλη προσέλευση μελών και φίλων της αεροπορικής ιδέας, πραγματοποίησε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 την προγραμματισμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στον χώρο του Παλαιού Πολιτικού Αεροδρομίου Αγρινίου.

ΑΛΑΓ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2023 12

Απο την Δημοτική αρχή παρευρέθησαν ο Δήμαρχος κ. Γώργος Παπαναστασίου, Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Καζαντζής Νίκος και οι αντιδήμαρχοι Καλαντζής Κων/νος, Ζώης Κων/νος και  Μαρνέζος Παναγιώτης.

ΑΛΑΓ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2023 08

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κων/νος Γρίβας αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους αναφέρθηκε εν συντομία στην ιστορία του αεροδρομίου, το οποίο είναι απο τα πρώτα που κατασκευάσθηκαν στην Ελλάδα, εν έτει 1931, και το 2ο στο οποίο λειτούργησε αεροπορική σύνδεση με Αθήνα ( συγκεκριμένα το δρομολόγιο Αθήνα - Αγρίνιο - Ιωάννινα) μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Ακολούθως αναφέρθηκε στους σκοπούς του σωματείου οι οποίοι είναι:

α) Η διάδοση του Αεροπορικού πνεύματος προς την νεολαία μας και όχι μόνο και αυτό επιτυγχάνεται με την επίσκεψη σχολείων στον χώρο της Αερολέσχης καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής περιόδου,
β) Η συμμετοχή των μελών (χειριστές) σε όλη την Ελλάδα και σε παγκόσμιες διοργανώσεις.
γ) Πραγματοποίηση αεραθλητικών εκδηλώσεων και αγώνων στούς χώρους δράσης της. Αεροδρόμιο, Βλαχέρνα, Εμπεσό, Τριχωνίδα και πολλές άλλες τοποθεσίες στον Νομό μας.
δ) Ο Αεροπορικός Τουρισμός.

Για το τελευταίο έγινε μια πιο εκτενής αναφορά καθότι υπάρχει μια τάση τα τελευταία χρόνια, να πραγματοποιούνται επισκέψεις αεροσκαφών από γειτονικές χώρες σε πολλά μικρά αεροδρόμια ανά την επικράτεια, φυσικά και στο δικό μας. Υπενθύμισε στους παρευρισκομένους ότι η Αερολέσχη έχει φιλοξενήσει ομάδες αεροσκαφών και τα πληρωματά τους από Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία αρκετές φορές. Οι ίδιοι συνεχίζουν να επισκέπτονται το Αγρίνιο καθότι είναι πολύ ικανοποιημένοι τόσο από την περιοχή αλλά και την φιλοξενία μας. Αυτό μας ωθεί στην αναγκαιότητα της αναβάθμισης των αεροδρομίων μας ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα με την ανάπτυξη του Αεροπορικού Τουρισμού.

ΑΛΑΓ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2023 01

Επίσης υπενθύμησε ότι η πόλη μας έχει το πλεονέκτημα να διαθέτει αφ’ ενός αεροδρόμιο στα 2,5 χλμ από το κέντρο και αφ’ ετέρου πίστα Αλεξιπτώτου Πλαγιάς με πολύ καλές προδιαγραφές στα 2,5 χλμ από το κέντρο. Αυτό από μόνο του δίνει το κίνητρο να αναπτύξουμε τον εναλλακτικό τουρισμό, ο οποίος λειτουργεί καθ’ όλη την διάρκεια του έτους με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Εκτός των ανωτέρω έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην δυνατότητα που έχει ο Νομός μας, λόγω του πλούσιου υδάτινου στοιχείου, να γίνει πόλος έλξης και των υδροπλάνων με δημιουργία υδατοδρομίου πχ στην λίμνη Τριχωνίδα. Φυσικά απαιτεί ενδιαφέρων και κινήσεις από την δημοτική και περιφερειακή αρχή του τόπου μας.

ΑΛΑΓ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2023 24

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε και αυτός στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας όσον αφορά τον αεροπορικό τουρισμό και τις προοπτικές ανάπτυξης. Ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια αξιοποίησης των φυσικών πλεονεκτημάτων της πόλης (αεροδρόμιο και πίστα αλεξιπτπωτου πλαγιάς πολύ κοντά στο κέντρο) μέσα απο τις δράσεις της Αερολέσχης Αγρινίου.

Παρόλη την ηλιοφάνεια, το τσουχτερό κρύο δεν άφησε τα περιθώρια για πτητική δράση, οπότε μετά την κοπή της πίτας οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με μέλη της Αερολέσχης και να γνωριστούν καλύτερα.

ΑΛΑΓ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2023 03

ΑΛΑΓ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2023 05

ΑΛΑΓ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2023 11

ΑΛΑΓ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2023 12

ΑΛΑΓ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2023 13

ΑΛΑΓ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2023 15

ΑΛΑΓ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2023 18

ΑΛΑΓ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2023 20

ΑΛΑΓ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2023 22

ΑΛΑΓ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2023 23

ΑΛΑΓ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2023 31

ΑΛΑΓ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2023 32

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο πρόεδρος της Αερολέσχης Αγρινίου συγκαλεί Γενική Καταστατική Συνέλευση την

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:00

στα γραφεία του συλλόγου (Παλαιό Πολιτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου) προς ενημέρωση και ψήφιση του νέου καταστατικού σύμφωνα με το υπόδειγμα της  Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛ.Α.Ο.) το οποίο είναι εναρμονισμένο με τον Αθλητικό Νόμο 2725/99.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:00

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20/2 η καθιερωμένη κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2022 απο την Αερολέσχη Αγρινίου στον χώρο του παλαιού πολιτικού αεροδρομίου Αγρινίου όπου βρίσκετε η έδρα και οι εγκαταστάσεις της.

Παρόλο που ο καιρός δεν ήταν και ο καλύτερος για έξοδο, πολύς κόσμος παρευρέθηκε στην εκδήλωση και πολλές πτήσεις πραγματοποιήθηκαν απο μέλη της Αερολέσχης.

 

 

alag pita 2022 01

alag pita 2022 03

alag pita 2022 04

alag pita 2022 05

alag pita 2022 08

alag pita 2022 09

alag pita 2022 10

alag pita 2022 11

alag pita 2022 12

alag pita 2022 13

alag pita 2022 16

alag pita 2022 17

alag pita 2022 18

alag pita 2022 19

alag pita 2022 20

alag pita 2022 21

alag pita 2022 22

alag pita 2022 23

alag pita 2022 24

alag pita 2022 25

alag pita 2022 26

alag pita 2022 29

alag pita 2022 30

alag pita 2022 31

alag pita 2022 34

alag pita 2022 36

 

Με συμμετοχή πολλών μελών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 η Τακτική Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου.

Η εκδήλωση έγινε στα γραφεία του συλλόγου στο Παλαιό Πολιτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου και έδρα του.

Παρουσιάσθηκαν οι πραγματοποιηθήσες δράσεις του 2020, εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός του 2020 και ο προυπολογισμός του 2021.

Η εξελεγκτική επιτροπή απάλαξε τα μέλη του Δ.Σ. απο κάθε διαχειριστική ευθύνη.

Συζητήθηκαν απο τα μέλη διάφορα θέματα που αφορούν την λειτουργία αλλά και τις επικείμενες δράσεις της Αερολέσχης

και πραγματοποιήθηκε η προβλεπόμενη ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.

images 01

images 02

images 03

images 06

images 07

images 09

Οι υποψήφιοι για τις εκλογές

images 11

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας μένει να γίνει το Δ.Σ. όπου θα κατανεμηθούν τα αξιώματα.

 

Σελίδα 1 από 2

Διαβάστε ακόμη

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση

Παλαιό Πολιτικό Αεροδρόμιο
301 00 Αγρίνιο
Τ.Θ. 117

Email: alag.gr [at] gmail.com

Τηλέφωνο: 26410-28724