Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017 19:34

Αλεξίπτωτο Πλαγιάς (PARAPENTE) «Χωρίς Σύνορα» στο Αγρίνιο με τον Ιωακείμ Σκόνδρα !!! (Βίντεο - Φωτο)

Σίγουρα πολλοί από τους αναγνώστες θα έχουν δεί πολλές φορές τα πολύχρωμα Αλεξίπτωτα Πλαγιάς να πετάνε δίπλα στην πόλη του Αγρινίου (ΒΔ της πόλης – από το ύψωμα του προφήτη Ηλία) και θα αναρωτιούνται ποιοι είναι και πώς πετάνε. Σε άλλη περίπτωση κάποιοι θα είδαν κάτι αντίστοιχο σε άλλη περιοχή της Ελλάδος ή ακόμα και σε πολλές περιοχές στο εξωτερικό. Σας κάνουμε γνωστό λοιπόν ότι ένα από τα πιο ενεργά τμήματα της Αερολέσχης Αγρινίου με δυναμική παρουσία στον Αεραθλητικό Χώρο στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, είναι και το τμήμα «Αλεξιπτώτου Πλαγιάς» (A.Π.) ή αν προτιμάτε τον διεθνή όρο «PARAPENTE». Συναντήσαμε το μέλος της Αερολέσχης και ιδρυτή της σχολής “No Borders” Ιωακείμ Σκόνδρα και τα είπαμε όλα. Πολλές οι διακρίσεις αυτού και τα μετάλια καθώς και οι συμμετοχές του σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες. Πρωταθλητής Ελλάδος. Κατέχει πτυχίο Προχωρημένου Πιλότου Α.Π., Εκπαιδευτού Α.Π., και διεθνές πτυχίο εκπαιδευτού APPI, πτυχίο για πτήση με διθέσιο Α.Π. καθώς και πτυχίο χειριστή και Εκπαιδευτή Paramotor.

Συνέντευξη στην Χρύσα Σπαή για το http://AgrinioBestOf.gr

Ιωακείμ πότε είχες την πρώτη επαφή με τον αέρα,  γιατί ξεκίνησες  Αλεξίπτωτο Πλαγιάς ;

Με το Α.Π. ασχολούμαι τα τελευταία 26 χρόνια. Από μικρό παιδί είχα το όνειρο να πετάξω χωρίς μηχανικά μέσα, ασχετα αν αργότερα ασχολήθηκα και με την μηχανοκίνητη πτήση, οπότε όταν εμφανίστηκε το Α.Π. στην Ελλάδα ήμουν από τους πρώτους που ασχολήθηκε ενεργά και με συμμετοχή σε αγώνες και αργότερα σαν εκπαιδευτής και γενικά σε όλο το φάσμα που πιάνει το Α.Π.

noborders 01

Ο κόσμος από ψηλά είναι πιο όμορφος ; πως αισθάνεσε την στιγμή της απογείωσης ;

Σίγουρα είναι διαφορετικός, είναι μια άποψη που δεν την ζούνε πολλοί, οπότε καλό είναι να έρθουν να πετάξουν, είναι πλέον πολύ εύκολο και απλό, για να δούν και αυτοί την διαφορετική άποψη και σίγουρα θα την αγαπήσουν. Ειδικά την στιγμή που τα πόδια σου αφήνουν το έδαφος και βρίσκεσαι σαν ελεύθερο πουλί στον αέρα είναι μια μοναδική στιγμή που είναι δύσκολο να την περιγράψεις σε κάποιον αν δεν την βιώσει πραγματικά.  

noborders 10

Μιλησέ μας για τις διακρίσεις σου σε πρωταθλήματα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Ποιες οι εμπειρίες σου από παγκόσμιες διοργανώσεις ;

Να αρχίσω από τις ποιο πρόσφατες, το 2014 πρωταθλητής Ελλάδος, τέσσερις φορές πρωταθλητής στην Πανελλήνια Λίγκα, όπως πρωταθλητής επίσης και την  προσγείωση ακριβείας το 2011. Όποτε μπορώ να καυχηθώ ότι εχω και τις τρείς διακρίσεις. Με τιμά ιδιαίτερα που πολλές χρονιές είμαι αρχηγός της Εθνικής Ομάδας στις διεθνείς αποστολές, σε παγκόσμια και πανευρωπαικά πρωταθλήματα και κύπελα. Και εκεί οι διακρίσεις είναι αρκετές. Το 2009 στο Μεξικό στους 150 επιλεγμένους πιλότους στον κόσμο θέση 50, παγκόσμιο κύπελλο στην Σερβία το 2005 την 34η θέση και σε δύο παγκόσμια open το 2006 έτυχε να βρίσκομαι σε καλή φόρμα και πήρα το χρυσό στη Δράμα και το αργυρό στην Βουλγαρία.

noborders 03

noborders 11 
Ασχολείσαι επαγγελματικά με το Parapente; Είσαι εκπαιδευτής ;

Ναι από το 1997, αφού πέρασα με επιτυχία το σχολείο της ομοσπονδίας για εκπαιδευτής, εκπαιδεύω συστηματικά όχι μόνο στην δυτική Ελλάδα αλλά σε όλη την επικράτεια, όπου επίσης με καλούν για σεμινάρια και εισηγήσεις. Το έχω προχωρήσει σαν επάγγελμα και κάνω ακόμα ελέγχους, επισκευές και πιστοποιήσεις εξοπλισμού και είναι κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ.

Πως είναι τα πρώτα μαθήματα για τους εκπαιδευόμενους, νοιώθουν Φόβο; Αγωνία ;

Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα πολύ φυσιολογικό να το νοιώθει  κάποιος  που έχει άγνοια. Από την στιγμή όμως που θα μπεί στην σχολή και καταλάβει το νόημα και την φύση του αθλήματος το πόσο ασφαλές είναι το ότι διέπεται από πάρα πολύ αυστηρούς νόμους και κανονισμούς που αν τους τηρήσεις δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα, τότε σιγά σιγά ο φόβος φεύγει και μέσα από την διαδικασία της εκπαίδευσης, όπου επιβάλεται να έχει και διθέσια πτήση ο φόβος μένει μόνο στα ανεκτά φυσιολογικά επίπεδα.

noborders 09

Είναι ακριβό σαν χόμπυ ; To Αλεξίπτωτο Πλαγιάς θεωρείται επικίνδυνο σπορ ;

Ακριβό δεν θα το έλεγα. Είναι αρκετά φθηνότερο από το να ασχοληθείς με κλασικά χόμπι  της επαρχίας όπως πχ το κυνήγι ή την αγορά και τα ταξίδια με μια μοτοσυκλέτα. Τώρα το επικίνδυνο δεν θα το έλεγα. Φαίνεται επικίνδυνο επειδή είναι σπορ του αέρα,  όμως με διεθνείς μελέτες που έχουν εκπονηθεί στη κεντρική Ευρώπη εκτιμάται ότι είναι περίπου στις 20 φορές πιο ακίνδυνο από το να οδηγείς στους δρόμους. Οπότε το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους.

Έχεις οικογένεια – σε ακολουθεί στον χώρο της απογείωσης ;

Ναι έχω οικογένεια. Εχω δύο παιδιά την Χρυσή και τον Δημήτρη. Η Χρυσή είναι 13 ετών και ήδη εκπαιδεύεται, ελπίζω και ο Δημήτρης να ασχοληθεί στο μέλλον. Ειναι κάτι που τους αρέσει, έχουν πετάξει από πάρα πολύ μικρά, η Χρυσή πέταξε από 11 μηνών. Εχει το πανελλήνιο ρεκόρ ίσως και το παγκόσμιο. Γενικά τους αρέσει πάρα πολύ και δεν φοβούνται καθόλου.  

noborders 05

Η περιοχή του Αγρινίου και γενικότερα η Αιτωλοακαρνανία μπορεί να αποτελέσει προορισμό εναλλακτικού τουρισμού στο Αλεξίπτωτο πλαγιάς ;

Μέχρι στιγμής αποτελεί σίγουρα ένα πάρα πολύ καλό αθλητικό προορισμό, έχουμε πάρα πολλές φορές διακπεραιώσει με επιτυχία αγώνες, πανελλήνια πρωταθλήματα με πάρα πολλά ρεκόρ, και τα τελευταία χρόνια με επίμονες προσπάθειες του τμήματος και όλων των παιδιών που ασχολούμαστε έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μια ροή τουριστική η οποία πιστεύω ότι στο μέλλον θα αποτελέσει ένα πάρα πολύ καλό τουριστικό προϊόν του τόπου γιατί η περιοχή εδώ είναι σε πολλές περιπτώσεις μοναδική, έχουμε χώρους απογειώσεις και  ακόμα αν δεν τον δεις από αθλητική άποψη η θέα που προσφέρουν οι χώροι αυτοί χαρακτηρίζουν την περιοχή μας σαν τουριστικό προορισμό.

noborders 07

Πετάς και με μηχανοκίνητο Αλεξίπωτο Πλαγιάς;  Ποιες οι διαφορές με το απλό ;

Εφόσον κάποιος εκπαιδευθεί στο απλό Α.Π. και αποκτήσει κάποια εμπειρία μπορεί με λίγα μαθήματα να προσαρμόσει μοτέρ και να ασχοληθεί και με μηχανοκίνητη πτήση. Σε αυτή την περίπτωση η ευκολία είναι ότι δεν χρειάζεται να ανέβει στο βουνό, αλλά από ένα επίπεδο έδαφος που μπορεί να είναι ένας χώρος δίπλα στο σπίτι του, μπορείς να απογειωθείς και να απολαύσεις τις χαρές της πτήσης χωρίς να μετακινηθείς και να πάς σε πειροχές βουνίσιες.

Ένα μήνυμα σε αυτούς που σκέπτονται να ασχοληθούν με Parapente (Α.Π.), που μπορούν να σε βρούν ;

Στο www.noborders.gr μπορεί ο καθένας να βρεί όλες τις πληροφορίες της σχολής, τηλέφωνα, κοινωνικά δίκτυα κλπ  οπότε έρχεται σε επαφή κλείνουμε το πρώτο ραντεβού, γίνεται η εγγραφή στην λέσχη και όλα τα υπόλοιπα ακολουθούν μια διαδικασία εκπαίδευσης και προσαμογής στο Α.Π. που είναι δεδομένη, διεθνής, ασφαλής και το προτείνω σε όλους.

Το AgrinioBestOf.gr ευχαριστεί τον κύριο Ιωακείμ Σκόνδρα για την παραχώρηση της συνέντευξης.

noborders 14


Ακολουθεί το βίντεο με την συνέντευξη και με πολλές θεαματικές πτήσεις με Αλεξίπτωτα Πλαγιάς.

{youtube}DHRWl9hir2c{/youtube}

 Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του http://AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 42035 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017 19:40

Διαβάστε ακόμη

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση

Παλαιό Πολιτικό Αεροδρόμιο
301 00 Αγρίνιο
Τ.Θ. 117

Email: alag.gr [at] gmail.com

Τηλέφωνο: 26410-28724